Word je binnenkort moeder of ben je onlangs bevallen? Als zwangere of pas bevallen moeder heb je te maken met verschillende zorgverleners binnen de geboortezorg. Denk aan de kraamzorg, verloskundige, ziekenhuis, jeugdgezondheidszorg. Wij laten ons graag adviseren (gevraagd en ongevraagd) door de beste ervaringsdeskundigen, en dat ben jij! 

 

Waarom een moederraad?

Wij gunnen alle ouders een fijne kraamtijd en veilige start met hun baby. Wij zetten de kraamvrouwen centraal in onze zorg. Daarom willen wij je betrekken bij onze zorgverlening. Binnen onze regionale samenwerkingsverbanden, de VSV’s (Verloskundig Samenwerkings Verband), is het mogelijk om deel te nemen aan een moederraad, ook wel ouderraad of cliëntenadviesraad genoemd. Als lid van de moederraad zet je je in voor het belang van andere (toekomstige) ouders om zo de kwaliteit van geboortezorg te verbeteren. Wij gunnen alle ouders een fijne kraamtijd en veilige start met hun baby.

Een aantal regionale VSV’s hebben al een moederraad opgericht en bij sommige andere VSV’s staat dit nog op de agenda.

Wat houdt deelname aan moederraad in?

Een aantal keren per jaar wordt je uitgenodigd om met geboortezorgprofessionals in overleg te gaan. Hoe heb je de zorg rondom je zwangerschap, de bevalling en kraamtijd ervaren? Wat ging er goed? Wat kan er verbetert worden? Jouw ervaringen helpen ons om de zorg naar andere kraamvrouwen nog verder te verbeteren en de kwaliteit van zorg naar een nog hoger niveau te tillen. 

Aanmelden voor de moederraad

Wil je je aanmelden voor deelname bij de moederraad van Haga Juliana Kinderziekenuis? 

Klik hier om naar je per mail aan te melden.