Samenwerkingspartners Gooi & Vechtstreek

Bby Zorg heeft in de regio Gooi & Vechtstreek verschillende samenwerkingspartners in o.a. Blaricum, Huizen, Naarden, Bussum, Hilversum en Laren.

Bby Zorg kraamzorg is in de regio Gooi & Vechtstreek lid van het Verloskundig Samenwerkings Verband (VSV) Gooi & Vechtstreek én van het Kraamzorg Samenwerkings Verband (KSV).

Samenwerking Tergooi MC

Bby Zorg heeft een intensieve samenwerking met ziekenhuis Tergooi MC, nu nog gevestigd te Blaricum. Vanaf 20 mei 2023 verhuisd het Tergooi ziekenhuis naar de nieuwbouw locatie te Hilversum.

Adres vanaf 20 mei 2023:

Laan van Tergooi 2, 1212 VG Hilversum.

Poliklinische bevallingsassistentie

Als er geen medische noodzaak is om in het ziekenhuis te bevallen, maar je vind dit wel een veilig idee, dan kun je met je eigen verloskundige, in de veilige omgeving van het ziekenhuis, bevallen. Omdat dit een “verplaatste thuisbevalling is, wordt jouw verloskundige bijgestaan door een kraamverzorgende van Tergooi of een klinisch kraamverzorgende van Bby Zorg.

Onze kraamverzorgenden, die bovendien via het MBO opgeleid zijn tot klinisch kraamverzorgende, zijn op vaste tijden al aanwezig op de afdeling verloskunde om de aanstaande ouders en de verloskundige direct te kunnen bijstaan tijdens de bevalling.

De aanwezigheid van een klinisch kraamverzorgende van Bby Zorg bij de poliklinische bevalling zorgt ervoor dat er continuïteit en rust op de verloskamer is. Dat is prettig voor de aanstaande ouders en de verloskundige. Omdat onze kraamverzorgenden extra geschoold zijn tot klinisch kraamverzorgenden mogen zij extra verpleegtechnische handelingen verrichten. Zodoende zijn zij écht een steun voor de verloskundigen, verpleegkundigen én de aanstaande ouders.

Geboorteteam het Gooi

Tergooi MC heeft een samenwerking met verloskundigenpraktijk Judith Govers, samen vormen zij geboorteteam het Gooi.

Verloskundigenpraktijken Gooi & Vechtstreek

 Onderstaand vind je een overzicht van de verloskundigenpraktijken in de regio Gooi & Vechtstreek.

Kraamzorg thuis

Uiteraard bieden wij ook kraamzorg thuis in de regio Gooi & Vechtstreek. Lees hier meer over onze kraamzorg? 

Wij raden aan om de inschrijving voor kraamzorg te regelen tussen de 12e en 16e week van de zwangerschap. Klik op aanmelden om de kraamzorg direct te regelen.