Samenwerkingspartners Gooi & Vechtstreek

Bby Zorg heeft in de regio Gooi & Vechtstreek verschillende samenwerkingspartners in o.a. Blaricum, Huizen, Naarden, Bussum, Hilversum en Laren.

Bby Zorg kraamzorg is in de regio Gooi & Vechtstreek lid van het Verloskundig Samenwerkings Verband (VSV) Gooi & Vechtstreek én van het Kraamzorg Samenwerkings Verband (KSV).

Samenwerking Tergooi MC

Bby Zorg heeft een intensieve samenwerking met ziekenhuis Tergooi MC, te Hilversum, Laan van Tergooi 2, 1212 VG Hilversum.

Poliklinische bevallingsassistentie

Als er geen medische noodzaak is om in het ziekenhuis te bevallen, maar je vind dit wel een veilig idee, dan kun je met je eigen verloskundige, in de veilige omgeving van het ziekenhuis, bevallen. Omdat dit een “verplaatste thuisbevalling is, wordt jouw verloskundige bijgestaan door een kraamverzorgende van Tergooi of een klinisch kraamverzorgende van Bby Zorg.

Onze kraamverzorgenden, die bovendien via het MBO opgeleid zijn tot klinisch kraamverzorgende, zijn op verzoek van de verloskundige aanwezig op de afdeling verloskunde om de aanstaande ouders en de verloskundige direct te kunnen bijstaan tijdens de (poliklinische) bevalling.

De aanwezigheid van een klinisch kraamverzorgende van Bby Zorg bij de poliklinische bevalling zorgt ervoor dat er continuïteit en rust op de verloskamer is. Dat is prettig voor de aanstaande ouders en de verloskundige. Omdat onze kraamverzorgenden extra geschoold zijn tot klinisch kraamverzorgenden mogen zij extra verpleegtechnische handelingen verrichten. Zodoende zijn zij écht een steun voor de verloskundigen, verpleegkundigen én de aanstaande ouders.

Kraamzorg op Neo-suites

Als een moeder bevallen is van een baby die opgenomen wordt op de couveuseafdeling gaat de moeder met de baby mee naar een zogenaamde neo-suite. De baby wordt daar verzorgd door een gespecialiseerde verpleegkundige. In geval van een gezonde moeder (medisch met ontslag) met een zieke baby opgenomen op de
neosuites is er sprake van zogenaamde verplaatste thuiszorg. De moeder, die geen medische redenen heeft om in het ziekenhuis opgenomen te blijven, mag wel bij haar baby op de kamer verblijven. De gezonde moeder wordt dan verzorgd door een kraamverzorgende van de kraamzorgorganisatie die een samenwerkingsovereenkomst heeft met Tergooi MC. Cliënten die ingeschreven staan bij Bby Zorg kraamzorg krijgen dus verplaatste kraamzorg in het ziekenhuis door een kraamverzorgende van onze organisatie. Het aantal uren kraamzorg is dan wel minder dan in de thuissituatie omdat de zorg voor de baby door het ziekenhuis wordt gedaan. We spreken dan van minimale kraamzorguren, dit komt neer op ongeveer 3 uur per dag.

Geboorteteam het Gooi

Tergooi MC heeft een samenwerking met verloskundigenpraktijk Judith Govers, samen vormen zij geboorteteam het Gooi.

Verloskundigenpraktijken Gooi & Vechtstreek

 Onderstaand vind je een overzicht van de verloskundigenpraktijken in de regio Gooi & Vechtstreek.

Kraamzorg thuis

Uiteraard bieden wij ook kraamzorg thuis in de regio Gooi & Vechtstreek. Lees hier meer over onze kraamzorg? 

Wij raden aan om de inschrijving voor kraamzorg te regelen tussen de 12e en 16e week van de zwangerschap. Klik op aanmelden om de kraamzorg direct te regelen.