Intakegesprek

Rond de 30e week van je zwangerschap willen wij graag met je kennismaken. Hiervoor nemen wij telefonisch contact op om een afspraak te maken, bij voorkeur bij je thuis. Dit doen wij om, op basis van je specifieke wensen en situatie, een optimale “match” met de kraamverzorgende tot stand te kunnen brengen.

Intakegesprek

Tijdens dit intakegesprek kun je specifieke wensen aangeven en zullen er afspraken gemaakt worden ten aanzien van de kraamzorg. Deze afspraken worden vastgelegd in het kraamdossier. Tijdens de intake zal er ook een eerste indicatie gegeven worden voor het aantal kraamzorguren waar je recht op hebt. Dit gebeurt aan de hand van het Landelijk Indicatie Protocol (LIP). Dit is een zorgindicatiemodel ontwikkeld door de zorgverzekeraars. Het aantal uren kraamzorg kan variëren van minimaal 24 uur tot maximaal 80 uur. Wij zullen altijd nastreven om je wensen te behartigen en het aantal kraamzorguren waar je recht op hebt, te bieden. Verder bespreken wij jullie wensen en eventueel bijzonderheden. 

Praktische informatie

Het intakegesprek duurt ongeveer 1 uur.

Er is voldoende ruimte om je vragen te stellen tijdens het intakegesprek. Wij geven je praktische informatie om je zo goed mogelijk voor te bereiden op de komst van jullie kindje. Ook leggen wij graag uit wat je van de kraamverzorgende mag verwachten, welke begeleiding je krijgt en vragen wij hoe wij jullie zo goed mogelijk kunnen helpen tijdens de kraamweek. 

 

Identificatieplicht

Om er zeker van te zijn dat we de juiste gegevens koppelen aan de juiste persoon zijn wij wettelijk verplicht om je identiteit te controleren. Daarom vragen wij bij de intake een geldig paspoort, identiteitskaart, rijbewijs of vreemdelingendocument te laten zien. Tijdens je inschrijving word je BSN nummer vastgelegd in ons elektronisch patiëntendossier (EPD). Het BSN-nummer is een uniek en persoonsgebonden nummer. Wij controleren het BSN-nummer met het nummer op het identiteitsbewijs. Uiteraard gaan wij uitermate zorgvuldig om met deze persoonsgegevens volgens de privacywetgeving.

 

Onderwerpen intakegesprek

De uren volgens het Landelijk Indicatie Protocol (LIP).

Je persoonlijke situatie, wensen en verwachtingen van jou (en je gezin)

Voeding van je kindje

Taken van kraamverzorgende

Verzekering / eigen bijdrage

Voorbereiding op de bevalling

Kraamzorgdossier

Arbo checklist

Persoonlijke situatie en wensen

Persoonlijke situatie en wensen

Graag horen wij wat je persoonlijke situatie is en je wensen zijn zodat we een zo goed mogelijke match kunnen maken tussen jou en je kraamverzorgende.