Intakegesprek

Rond de 30e week van je zwangerschap willen wij graag met je kennismaken tijdens een persoonlijk gesprek. Hiervoor nemen wij telefonisch contact op om een afspraak te maken. Wij komen bij voorkeur bij je thuis. Dit doen wij omdat wij je al je vragen willen beantwoorden. Bovendien willen wij je een goede voorbereiding geven voor je aanstaande bevalling. Ook kunnen wij een inschatting maken welk type kraamverzorgende goed past bij jullie gezin.

Intakegesprek

Tijdens het intakegesprek, dat ongeveer een uur duurt, geven wij informatie over de voorbereidingen in aanloop naar je bevalling en de kraamtijd. Uiteraard kun je specifieke wensen aangeven en zullen er afspraken gemaakt worden ten aanzien van de kraamzorg. Deze afspraken worden vastgelegd in het kraamdossier.

Tijdens de intake zal er ook een eerste indicatie gegeven worden voor het aantal kraamzorguren waar je recht op hebt. Dit gebeurt aan de hand van het Landelijk Indicatie Protocol (LIP). Dit is een zorgindicatiemodel ontwikkeld door de zorgverzekeraars. Lees meer over het aantal uren kraamzorg dat je vergoedt krijgt op: Uren kraamzorg, kosten en verzekering

Praktische informatie

Het intakegesprek duurt ongeveer 1 uur.

Er is voldoende ruimte om al je vragen te stellen tijdens het intakegesprek. Wij geven je praktische informatie om je zo goed mogelijk voor te bereiden op de komst van jullie kindje. Ook leggen wij graag uit wat je van de kraamverzorgende mag verwachten, welke zorg je krijgt en vragen wij hoe wij jullie zo goed mogelijk kunnen helpen tijdens de kraamweek. Wij stemmen onze kraamzorg af op je persoonlijke wensen, dát is kraamzorg op maat.

Lees meer over wat je van onze kraamverzorgenden kan verwachten bij taken van de kraamverzorgende

 

Identificatieplicht

Om er zeker van te zijn dat we de juiste gegevens koppelen aan de juiste persoon zijn wij wettelijk verplicht om je identiteit te controleren. Daarom vragen wij bij de intake een geldig paspoort, identiteitskaart, rijbewijs of vreemdelingendocument te laten zien. Tijdens je inschrijving word je BSN nummer vastgelegd in ons elektronisch patiëntendossier (EPD). Het BSN-nummer is een uniek en persoonsgebonden nummer. Wij controleren het BSN-nummer met het nummer op het identiteitsbewijs. Uiteraard gaan wij uitermate zorgvuldig om met deze persoonsgegevens volgens de privacywetgeving.

 

Onderwerpen intakegesprek

De uren volgens het Landelijk Indicatie Protocol (LIP).

Je persoonlijke situatie, wensen en verwachtingen van jou (en je gezin)

Voeding van je kindje

Taken van kraamverzorgende

Verzekering / eigen bijdrage

Voorbereiding op de bevalling

Kraamzorgdossier

Arbo checklist

Veilig slapen

Veilig slapen

ijdens het intakegesprek geven wij ook informatie over hoe je baby veilig kan slapen. Lees meer hierover op de de website van veiligheid.nl

 

Persoonlijke situatie en wensen

Persoonlijke situatie en wensen

Graag horen wij wat je persoonlijke situatie is en je wensen zijn zodat we een zo goed mogelijke match kunnen maken tussen jou en je kraamverzorgende.